Skip to main content

Services

PowerCraft Technology ontwikkelt hard- en software oplossingen gebaseerd op specifieke klantwensen. Wij gebruiken hiervoor een uniek platform gebaseerd op open source ontwikkeltools, welke zorgen voor grote voordelen voor onze klanten gedurende het gehele ontwikkelingsproces en het levenslange eindgebruik.

De door PowerCraft Technology ontwikkelde software kan zowel onder open source software licenties als onder proprietary software licenties worden ontwikkeld, de keuze is aan onze klanten. We helpen onze klanten hierbij met uitgebreide licentie advisering.

Onze research & development specialiteiten:

Linux Systemen

Door onze ervaring met oplossingen gebaseerd op open source en open standaarden zijn er veel projecten ontstaan voor het ontwikkelen van linux systemen. Hierbij kan het gaan om systeembeheer, netwerken, hardware, appliances, onderhoud, support, monitoring en advies. Dit alles wordt gedaan door LPIC gecertificeerd personeel.

Wikipedia achtergrondinformatie:

Wat zijn embedded systemen

Embedded systemen zijn zelfstandig werkende elektronische systemen met specifiek ontworpen functionaliteit. Een embedded systeem bestaat uit embedded hard- en software. De embedded hardware is het fysieke gedeelte bestaande uit een printplaat (Printed Circuit Board) en alle elektronische componenten.

Het elektronische component dat het systeem "aansturen" is de microcontroller. Een microcontroller moet worden verzien van embedded software (firmware) om de juiste functionaliteit te krijgen.

Wikipedia achtergrondinformatie:

Wat is technical software

Embedded systemen kunnen een koppeling hebben met een (software) programma op een personal computer. Een dergelijke koppeling noemen we een interface. Met een interface kunnen gegevens van embedded systemen worden weergegeven en worden ingesteld, de mogelijkheden hierbij zijn zeer groot.

Software programma's die werken op een personal computer die een interface naar een embedded systeem bevatten, noemen we technical software.

Wat is desktop software

Wanneer software werkt op een personal computer en geen interface heeft met embedded systemen en dus zelfstandig werkt noemen we dit desktop software. Dit is software, zoals office-software, file-management, email-software, internet-software en multimedia-software.

PowerCraft Technology is hierbij gespecialiseerd in het ontwikkelen van cross-platform desktop software, welke werkt onder verschillende besturingssystemen, zoals GNU/Linux, Microsoft Windows en Apple Mac OS X.