Skip to main content

Desktop Software

PowerCraft Technology ontwikkelt grafische desktop software voor personal computers. Hierbij richten wij ons op software, welke kan werken op meerdere besturingssystemen en past bij de native looks & feels van het betreffende besturingssysteem.

Cross-Platform

PowerCraft Technology ontwikkelt software met innoverende ontwikkelmethodes, waardoor deze software kan werken op meerdere besturingssystemen zoals: Microsoft Windows, GNU/Linux en Apple Macintosh OS X.

Het ontwikkelen van cross-platform software creëert meer flexibiliteit en onafhankelijkheid van gebruikte besturingssystemen, hierdoor kan de afzetmarkt worden vergroot en kunnen kosten dalen.

PowerCraft Technology ontwikkelen cross-platform software met native gebruikersinterface en snelheden passend bij het betreffende besturingssysteem. Hierdoor hebben eindgebruikers niet snel door dat het om cross-platform software applicatie gaat en is de gebruikerservaring optimaal.

PowerCraft Technology gebruikt twee verschillende grafische toolkits voor het ontwikkelen van cross-platform desktop software.

Wikipedia achtergrondinformatie:

Voorbeelden van cross-platform software:

Linux Desktop Software

PowerCraft Technology ontwikkelt software voor het GNU/Linux besturingssysteem. Wij gebruiken hiervoor de native GTK+ Toolkit en zijn gericht op kwalitatieve software met geoptimaliseerde minimale resource benodigdheden.

Het aanpassen en verbeteren van bestaande software is mogelijk. Wij gebruiken hierbij de gebruikelijke code en documentatie richtlijnen, welke aanwezig zijn bij de diverse open source software community's.

Wikipedia achtergrondinformatie:

Linux Distributions

PowerCraft Technology is gespecialiseerd in het fine-tunen van Linux desktop distribution, waardoor een betere gebruikerservaring mogelijk is.

Zo kan er voor thick clients, multiseat computers en ultra mobile personal computers (UMPC) een geoptimaliseerde distribution worden ontwikkeld, met geselecteerde functionaliteit.

Wij gebruiken Debian GNU/Linux as basis platform en zijn gericht op mainstream oplossingen, waardoor een beheersbare distributie ontstaat waarvoor minimale onderhoud inspanningen noodzakelijk zijn.

Wikipedia achtergrondinformatie:

Linux Packaging

Een van de sterke kanten van de Linux desktops distributions zijn de packaging systemen waarmee gemakkelijk kwalitatieve software geïnstalleerd en verwijderd kan worden. De kwaliteit en veiligheid van deze packaging systemen zijn zeer belangrijk en worden daarom via strenge processen beheerd.

Nadat software ontwikkeld is kunnen hier een packages voor Linux distributions voor worden ontwikkeld, dit proces is echter complex en per distributie verschillend.

PowerCraft Technology is in staat voor ontwikkelde software packages te maken voor enkele grote Linux distributions zoals Debian, Ubuntu en Fedora. Hierbij maintainen wij de upstream packages en zorgen voor een goede gebruikerservarig met support mogelijkheden.

Wikipedia achtergrondinformatie: