Skip to main content

Embedded Hardware

PowerCraft Technology ontwerpt en valideert embedded systeemrealisaties met bestaande elektronische componenten. Wij gebruiken hierbij voor het gehele ontwikkelprocess open source software en verbeteren en ondersteunen de gebruikte ontwikkeltools waar nodig.

PowerCraft Technology is hiermee in staat een breed scala aan verschillende soorten embedded hardware systemen te ontwerpen met een grote diversiteit aan functies.

ARM Microcontrollers

PowerCraft Technology is gespecialiseerd in de ontwikkeling van ARM microcontroller gebaseerde systemen. De ARM microcontroller is een 32-bit embedded RISC processor geoptimaliseerd om de beste combinatie van snelheid, energieconsumptie en omgeving specifieke opties te leveren.

De ARM microcontroller creëert voor ons de mogelijkheid om embedded hardware in combinatie met embedded software te ontwikkelen met een laag energieverbruik en hoge presentaties op een minuscuul oppervlak.

De ARM architectuur is te koop voor silicon chip fabrikanten, waardoor er een gezonde diversiteit aan aanbieders en chip functies is ontstaan. Hierdoor is PowerCraft Technology niet afhankelijk van één leverancier en zijn de kosten en risico's beheersbaar.

Wikipedia achtergrondinformatie:

Machine to Machine Interfaces (M2M)

Automatisering moet tot lagere kosten en verhoogde effectiviteit leiden. Wanneer machines functies overnemen en onafhankelijk worden van menselijke interactie, wordt het zeer belangrijk dat de gebruikte embedded systemen correct ontworpen zijn.

PowerCraft Technology gebruikt strenge richtlijnen gedurende de implementatie- en testfases, waardoor een best mogelijke probleemloze integratie van nieuwe embedded systemen ontstaat.

Er zijn vele voorbeelden van embedded systemen die enkel werken met hardware van één enkele fabrikant, waardoor dure vendor lock-ins ontstaan. Embedded systemen krijgen steeds belangrijkere taken, het is hierom belangrijk om controle mogelijkheden te behouden over de gebruikte systemen.

PowerCraft Technology gelooft in de duurzame voordelen van open en transparante communicatie technieken en gebruikt daarom open standaarden voor machine to machine communicatie. Hierdoor wordt een hogere mate van interoperabiliteit mogelijk en worden systemen tegen vendor lock-ins beschermd.

Wikipedia achtergrondinformatie:

Mixed Analog and Digital Designs

Embedded systemen zijn ideaal voor een koppeling van analoge en digitale systemen. Analoge systemen zijn vaak nodig voor het verrichten van metingen. Digitale systemen kunnen deze metingen snel verwerken en direct gepast reageren.

Kennis over het analoge en digitale domein is cruciaal voor het ontwikkelen van kwalitatieve en direct goed werkende embedded systemen. PowerCraft Technology heeft deze kennis en gebruikt gestandaardiseerde kwaliteitsrichtlijnen, welke gebruikt worden vanaf het allereerste project stadium.

Sensor Networks

Kennis van wat er gebeurd in een bepaalde omgeving, kan cruciaal zijn voor goede procesbeheersing. Sensor netwerken kunnen natuurlijke omgevingsvariabelen quantizeren, waardoor metingen mogelijk worden. Deze informatie acquisitie kan in verschillende manieren gedaan worden op zowel kleine als grote schaal.

PowerCraft Technology ontwikkelt sensor netwerken die beveiligd, betrouwbaar en een hoge interoperabiliteit hebben. PowerCraft Technology gebruikt vele soorten sensoren en gebruikt open standaarden met optionele publiek geteste encryptie lagen voor communicatie. Hierdoor wordt het mogelijk de belangrijke informatie correct en veilig naar embedded systemen te versturen.

Human Interfaces

PowerCraft Technology ontwikkelt systeem interfaces geoptimaliseerd voor menselijke interactie. Het gebruik van embedded systemen moet een zo goed mogelijke gebruikerservaring opleveren. De gemiddelde gebruiker zou nooit door een ingewikkeld aanpassingstraject hoeven te gaan.

PowerCraft Technology gebruikt hierom human interface guidelines (HIG), welke bewezen hebben de bruikbaarheid van interfaces te vergroten en werkt indien nodig samen met usability experts om een kwalitatieve interface te ontwikkelen.

Peripherals

Embedded systemen gebaseerd op ARM-microcontrollers en bestaande hardware componenten kunnen snel vele taken afhandelen, waardoor vele problemen goed opgelost worden. Het kan echter voorkomen dat de kracht van bestaande hardware componenten onvoldoende of te kostbaar is.

In deze situatie kan er een geoptimaliseerde maatwerk chip ontworpen worden. Hiermee kunnen bijvoorbeeld extreem snel gegevens verwerkt worden, zoals realtime audio of video bewerkingen.

De hiervoor benodigde FPGA, ASIC en DSP technieken vallen echter niet rechtstreeks onder de competenties van PowerCraft Technology. Wij werken hiervoor samen met andere gespecialiseerde bedrijven om toch het gewenste eindresultaat te kunnen realiseren.