Skip to main content

Embedded Software

Embedded software heeft als doel de interactie tussen fysieke componenten en eventuele verdere software te regelen. Embedded software ontwikkeling ook wel firmware ontwikkeling genoemd, vind plaats voor vele soorten apparaten, zoals bijvoorbeeld: auto's, telefoons, audio en video apparatuur, robots, speelgoed, beveiligingssystemen, pacemakers, televisies, computer apparatuur of proces regelingssystemen.

PowerCraft Technology is gespecialiseerd in het ontwikkelen van embedded software ontworpen voor ARM microcontrollers. De ontwikkeling van software geoptimaliseerd voor de ARM hardware architectuur levert vele voordelen op, zoals de hoge mate van interoperabiliteit met verschillende software systemen.

Embedded Linux Powered

De ARM microcontroller is een goede combinatie met het embedded Linux operating system, dit komt door de beschikbare informatie van de ARM architectuur, waardoor ontwikkelaars kwalitatieve software kunnen ontwikkelen.

Een embedded Linux systeem is een goede keuze wanneer er behoefte is aan geavanceerde functionaliteit en communicatie mogelijkheden. Met een stabiele uitgebreide code basis als embedded Linux zijn de mogelijkheden zeer groot en de kosten laag.

Er zijn veel verschillende manieren om een embedded Linux systeem te ontwikkelen. Met de verkeerde aanpak kan het een tijdrovende en vervelende ervaring zijn.

PowerCraft Technology richt zich op het ontwikkelen van kwalitatieve sustainable solutions. Hiervoor werken wij samen met het emdebian project voor het maintainen en ontwikkelen van een mainstream, langdurig kwalitatieve embedded Linux ontwikkelomgeving.

Wikipedia achtergrondinformatie:

Linux Device Drivers

PowerCraft Technology ontwikkelt device drivers voor het Linux kernel operating system. Door het modulaire ontwerp van de Linux kernel, kan de functionaliteit en benodigde hardware resources voor een systeem nauwkeurig worden samengesteld.

Het ontwikkelen van Linux device drivers heeft grote voordelen op korte- en lange termijn. Door de grote hoeveelheid aan bestaande code-libraries en de samenwerking van communities rondom de Linux kernel kan met de juiste ontwikkelingsstrategie langdurige en kwalitatieve ondersteuning voor hard- en software worden gerealiseerd, tegenover minimale kosten.

PowerCraft Technology stimuleert bij chipset fabrikanten het ondersteunen van Linux device drivers om hiermee de interoperabiliteit en afzetmarkt van hard- en software systemen te vergroten. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het ontwikkelen van device drivers voor diverse chipset:

  • Wi-Fi chipsets
  • Audio chipsets
  • Video chipsets
  • Netwerk chipsets
  • Bluetooth chipsets
  • USB chipsets
  • Decoder chipsets
  • Interface chipsets

Wikipedia achtergrondinformatie:

Custom Embedded Software

Wanneer de geavanceerde mogelijkheden van het embedded Linux operating system niet noodzakelijk zijn, kan PowerCraft Technology maatwerk embedded software ontwikkelen specifiek voor de ARM microcontroller. Hiermee wordt onnodige software verwijdert, waardoor er minder hardware resources noodzakelijk zijn en de kosten omlaag gaan, maar de functionaliteit en modulariteit verminderd wordt.